Læs om forfatterne
Læs hvordan bogen købes

Kontakt information
Tilbage til forsiden

For yderligere information kan I kontakte bogens redaktør Annemette Karpen på 2649 1440 eller anima@animationshuset.dk.
 

Pressemeddelelse

Lektørudtalelse fra DBC

Pressefotos

Download alle pressebilleder i høj opløsning her.


PRESSEMEDDELSE:


Fra trickfilm og Storm P. til 3D
 
Historien om dansk tegnefilm er et dramatisk, mangfoldigt og farverigt stykke Danmarkshistorie, som nu for første gang bliver fortalt i bogform.
”Dansk tegnefilm gennem 100 år” er skrevet af tegnefilmskunstnere, anmeldere og fagfolk, og de beskriver både genrens historiske udvikling og de enkelte kunstnere, som har haft afgørende indflydelse på dansk tegnefilms udvikling frem til i dag.
 
”Mange mennesker tror formentlig, at historien om dansk tegnefilm begynder og ender med Cirkeline, Jungledyret Hugo og Terkel i knibe.” skriver Christian Monggaard i sin introduktion til bogen. Men så tidligt som 1907 lavede Nordisk Film den første trick film. Tegneren og humoristen Storm P. tog snart det nye medie til sig og skabte en række tegnefilm, og siden har mange talentfulde kunstnere og historiefortællere eksperimenteret med og udviklet mediet.

”Jeg har valgt at lade branchens egne folk skrive de enkelte kapitler, så vi får et bredt og nuanceret billede af de mange tanker og ideer, som bliver formidlet gennem de sidste 100 års tegnefilm,” fortæller daglig leder af Animationshuset Annemette Karpen, som er initiativtager til og redaktør af bogen. Blandt hovedforfatterne er også Ulrich Breuning, Niels Plaschke, Hans Hansen, Samuel ben Israel og Ulla Hjorth Nielsen. Annemette Karpen fortsætter:
”Når vi bruger begrebet ”tegnefilm” dækker det over alle slags animationsfilm fra dukkefilm og flyttefilm til tegnefilm og moderne computeranimation. Og i bogen beskriver vi foruden den rent kunstneriske udvikling også kulturpolitiske og undervisningsmæssige aspekter ved tegnefilmsbranchen.”

Derfor har ”Dansk tegnefilm gennem 100 år” faglig interesse for branchens folk, filmstuderende, journalister, og filmentusiaster, og samtidig er den et vigtigt værktøj i undervisning inden for film og medier. Men bogen vil uden tvivl også fange et større publikum, for man kan bruge den både som opslagsværk, og som en mulighed for at fordybe sig i den rige historiske og kunstneriske tradition, som dansk tegnefilm er.

I er velkomne til at kontakte Animationshuset for mere information om bogen eller eventuelle interviews. Fotos kan rekvireres på anima@animationshuset.dk


Venlig hilsen
Annemette Karpen
Projektleder, mag. art.
Tlf. 2649 1440


”Dansk tegnefilm gennem 100 år – fra de første trickfilm over Storm P. til 3D” er udgivet af Animationshuset og Forlaget Underskoven. Bogen kan købes gennem boghandlerne, Forlaget Underskoven, DBK og Animationshuset, og den koster 298,- kr.

”Dansk tegnefilm gennem 100 år” er blevet til med støtte fra Det danske Filminstitut, Nordisk Film Fond, FILMKOPI. Statens Kunstfond, Instruktørsammenslutningen, L. F. Foghts Fond, C. L. Davids Fond, Konsul Jorcks Fond og oda og Hans Svenningsens Fond.

Læs mere på www.underskoven.dk